Adil
Andrew
Dane
Dieter
Fabian
Fabio
Gill
Jorge
Julie
Kevin
Leen
Malik
Manuella
Marrit
Melanie
Morgane
Nadine
Nina
Roger
Sarah

Nieuws

Zondag de allesbeslissende finale

Zondag vanaf 20:00 uur zie je de spannende finale van SYTYCD. De Belgische Manuella, Julie, Malik en de Nederlandse Fabian zijn overgebleven en dansen met, maar ook tegen elkaar in de allesbeslissende eindstrijd. Onder het toeziend oog van vaste juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman, maar vooral voor de ogen van heel Nederland en België, wordt eindelijk bekend wie zich de ‘Meest favoriete danser van de Lage Landen 2015’ mag noemen.

Dansen
De finale bestaat uit zes koppeldansen: vier koppeldansen in de combinatie jongen/meisje gevolgd door twee ‘same sex’ koppeldansen (jongen + jongen en meisje + meisje) – een unieke combinatie dus. Voordat deze koppeldansen van start gaan, wordt de show geopend door de finalisten die samen met de afvallers voor de allerlaatste keer een groepschoreografie met elkaar dansen.

Afvallers
Na de eerste serie koppeldansen valt er één danser af: de jongen of het meisje met de minste stemmen. De drie resterende dansers doen vervolgens een ultieme solo op het podium waarna er weer één danser afvalt: wederom de jongen of het meisje met de minste stemmen. De twee dansers die dan overblijven, doen ter plekke een battle, tegenover elkaar. Hierna wordt bekend wie de ‘Meest favoriete danser van de Lage Landen 2015’ is en wie ervan doorgaat met de geldprijs van €25.000, een dansopleiding naar keuze en deelname aan de wereldtournee van het internationale hiphopgezelschap Blaze.

Terug naar het overzicht

Meest recent

Malik wint So You Think You Can Dance 2015

Draagt winst op aan zijn moeder.
Lees meer

Zondag de allesbeslissende finale

Wie gaat er met de winst naar huis?
Lees meer

Spannende halve finale

Nog zes kandidaten in de running.
Lees meer

Nieuwe tracks op playlist

So you think you can listen?
Lees meer